duminică, 12 octombrie 2008

October-fest la Negreni

Salutari, poate nu multi dintre voi au auzit de minunatul targ autohton de la Negreni.

Este un targ ce se organizeaza de mai bine de 100 de ani, la poalele muntilor Piatra Craiului, in comuna Negreni pe malul Crisului, in judetul Cluj.
Anul acesta targul s-a intins pe 6 zile.
Sambata ziua a 5-a am decis si noi sa vizitam targul cu ideea ca nici odata nu se stie ce gasesti...
Pusi pe motor sambata la orele 9 dimineata ne-am pornit pe DN1-E60 spre Negreni. Drum fara incidente pana la Podul CFR dupa Huedin unde un concetatean cu o Dacie 1310 grii metal cu nr Cj-10-DIY a forta depasirea in loc nepermis, atinganduse cu aripa spate dreapta de motor si genunchiul piciorului stang al Dl Pufarin...
Nu am picat! Iar masina cauzatoare al incidentului nu s-a oprit asa ca am pornit in urmarirea ei, dar cum eram doi pe "Matilda" nu am reusit sa o ajungem.
Ajunsi la Negreni ne-am adresat politistului rutier care dirija circulatia. Raspunsul a fost "Nu am timp, trebe sa dirijez circulatia, mergeti inapoi la Huedin!" asta ne-a urlat el de pe mijlocul drumului. I-am multumit, si i-am dorit servici usor!
Am sunat la 112, ca deh e nr de urgenta... unde prima voce, a prins ideea si ne-a facut legatura cu a doua voce, care nu stiu exact din ce motiv, dar a spus ca nu stie ce sa facem, asta dupa ce i-am relatat ca nu am fost nici macar bagati in seama de agentul-organ cu fluier.
Am devenit nervos si am urlat putin... in cateva secunde ne-au cautat cei de la postul din Negreni, amabili ne-au invitat la post. Le-am relatat tot, acestia au identificat proprietearul masinii, pe cetateanul Farcas Dorinel Ionel din Gherla (ii transmit salutari pe aceasta cale), si ne-au indrumat ca la intoarcere spre Cluj sa depunem o declaratie la Politia Huedin.
Asta s-a si intamplat, unde am fost surprinsi de amabilitatea angajatilor, si ni s-a spus ca deja s-a luat legatura cu conducatorul auto sus amintit si i se va retine permisul de conducere pe min 30 zile daca nu avem alte pretentii. (ne mai gandim) Urmeaza sa ne anunte saptamana viitoare despre finalizarea cazului.

acum cam atat. despre targ data urmatoare.

ursu`

2 comentarii:

None spunea...

cand am inceput sa citesc postul am zis ca aflu si io mai multe de targula ala...Daa a fost un mare teaser :D

Pufarin & Ursu spunea...

Ne cerem scuze, precum ati observat si Dvs., nu despre asta era vorba. :D