luni, 16 iunie 2008

Tot din trafic

Salutari, dragi cititori, cum a trecut weekend-ul revin cu o noua poveste...

Ieri fiind duminica si vreme exceptionala de somn, reproductie si numarat bani, am decis impreuna cu colegii sa facem o iesire, ca pe vremuri. Zis si facut si ne-am pornit frumos dimineata pe ploaie din Cluj cu 3 masini din curtea caminelor spre satul "Cioara" jud Ab.
Ploaia ne-a insotit pana la Turda unde stand la semafor cu geamurile lasate sa mai iasa fumul la un moment dat zboara prin masina apa in cantitate de vreo 2 galeti de sub roata unui tir cu nr de NL care trece pe langa noi virand apoi pe un drum de centura. Dusul si trezirea de dimineata devreme s-au amplificat si parca am prins mai mult curaj pentru drum. Pus pe educatie rutiera, asa fac eu cand ma apuca, il iau in urmarire pe Tir, pe cai ocolitoare si ii ajung in fata. Am reusit sa-l si opresc fara sa fac prea multa agitatie in trafic, si ii explic la om ca sa se mai uite prin ce gropi calca, deoarece nu-i singur pe sosea, si la noi apele stau pe langa canale, nu-i ca in Amsterdam. Cat a inteles ramane de vazut, deoarece chiar daca avea numere de Olanda, el era mai inchis la culoare si vorbea ceva romana cu un accent de Turcia (ete combinatie).
Ne-am continuat drumul, si ne-am inteles, ca la destinatie ii dam drumu la curcubeu din protbgaj sa avem parte de vreme frumoasa. Am ajuns la destinatie in formatia initiala de rosu-alb-verde (culorile celor trei masini) si dupa o scurta acomodare si lansarea prestabilita a curcubeului a si iesit soarele.
Am avut o zi minunata cu alcool, mancare, cirese si multe povestiri...
Drumul spre casa a fost ceva mai obositor. In judetul AB nu stiu exact din ce motiv dar nu prea se respecta legea rutiera:
- Depasire pe loc nepermis.
- Depasire fara asigurare prealabila
- Acordarea de prioritate pt ce-i ce intra in sensul giratoriu (ala rotund) in repetate randuri
- Blituit cu faru si aratat spre cer cu degetul mijlociu cat incape.

Trebuie sa mai adaug ca mai ales la intoarcere spre Cluj ne-am intalnit cu mai multe echipe de motoristi, i-am salutat respectuosi, i-am lasat sa ma depaseasca si acestia au raspuns respectuos la gesturile mele de bunavointa si bun simt in trafic. Erau si speeduri, pe ei prea putin am apucat sa-i vad, ei circuland pe ideea "auto-devansarii proprii", dar ce-i cu moto-uri de epoca si Choppere circulau cat se poate de educat si frumos. Le transmit felicitarile mele pe aceasta cale!

Astea fiind zise ma retrag, urmeaza o penultima saptamana de sesiune, sa fie cu noroc, si voie buna.

Ursu'

Niciun comentariu: