miercuri, 11 iunie 2008

Asfaltul nu e bun

Salutari, relatez o parere personala despre asfalt...

Dupa cum bine stiti de cand exista om, exista carari, mai apoi au aparut utilajele pe roti implicit drumurile....
Aztazi avem asfalt fara apa (acum 5-8 ani asfaltul se turna cand ploua mai tare).

Traim in Cluj, oras in plina dezvoltare pe toate planurile, si trebuie sa recunoastem ca mai sunt cateva stradute neasfaltate... Cu putina rabdare se va asterne si pe acestea asfalt. Asa s-a intamplat si pe str pe care stau in cart Gheorgheni unde in cca. 4 ani au asfaltat tot. Zona ii linistita, cu stradute perpendiculare si drepte iar pe colturi ai "triunghi rosu" sau "Stop", dar strada lunga e cea care ii cu prioritate. Toti soferii se bucura de acest drept de prioritate, pe care le-o da bucata de tabla in forma de romb si astfel gonesc cu viteze mari.

Problema ii cu ceilalti care au si ei asfalt si strada dreapta, dar nu si rombul de tabla. Gonesc si ei pe ideea ca nu e zona circulata bucurandu-se de asfaltul perfect de sub roti neobservand "triunghiul" sau "Stop"-ul rosu.

Bucuria e bilaterala, si benifica pana la coltul de strada unde se intalnesc si e deja prea tarziu, evitabilul se produce... acum o saptamana sau cu 2, sau chiar ieri precum si astazi si probabil raspoimaine.

Musafirul anual al vecinului, un batranel Belgian imi povestea la o constatare de astfel de accident ca beneficiaza de o vacanta palpitanta in Ro, e de 2 saptamani si deja a vazut 4 accidente la 20 metrii de casa.

Statistica de pe coltul celalt spune ca in 4 ani de cand exista asfaltul sau produs un numar de 53 accidente inregistrate si vreo 15 alte cazuri in care s-a evitat intalnirea mareata de catre soferi preventivi.

Politia, isi face meseria, constata, cerceteaza si amendeaza. Primaria reface indicatoarele iar firmele de salubrizare curata urmele.

Doar profilaxia se lasa asteptata, sunt curios pana cand?

Ursu'

Niciun comentariu: