marți, 8 aprilie 2008

Paradisul celor ce zboara si eco-babuta

Titlu interesant precum si povestea.

Azi dupamasa am fost in vizita la bunica, care din pacate nu se afla in cea mai buna stare de sanatate, avand in vedere varsta ei, se intelege. Partea interesanta ii ca desi sta de vreo 55 de ani la cluj, din nevoie pe vremuri, iar post `89 din hobby, banuiesc, are pasari. Frumos, multi au papagali, canari sau porumbei animale frumoase de altfel, ea insa are 2 gaini. OOtoare bune, tinere, vanjoase. Toate is bune si frumoase, problema insa este ca din cauza starii de sanatate proaste in momentul de fata nu se mai poate ocupa de ele. Nu ar fi nici asta o problema, cu spirit de veterinar i-am si propus ca facem supa si schnitzel din ele, ea insa s-a opus cu vehementa. Am intrebat-o de ce totusi...
Raspunsul la fel de surprinzator: sunt animale frumoase, dau oo sanatoase, au si ele suflet, si o sa traiasca mult si bine, asa ca le vei duce intr-un adapost.
Surprins si mirat in acelasi timp am intrebat-o curios de acel paradis al gainilor.
Acest paradis se afla la un verisor de la tara cu care a si luat legatura, si ii dispus sa se ocupe da gaini. Asa ca joi voi escorta cele doua gaini in paradisul lor.

Asta da sprit ecologist si sa nu mai vorbim de agricultura eco pe care o dezvolta acel verisor la tara. Eu le duc, si sper sa fiu placut surprins daca gainile respective vor prinde Pastele anului 2008. Nu de alta dar supa de gaina si schnitzelul fara pasare nu se poate gati si cea mai buna gaina e aceea din gospodaria vecina.

Ar fi cazul sa preia dl Pufarin lira, ca e asociatul de blog si nu-si prea face datoria in ultima vreme. Sa fie asta o mustrare scrisa...


Toate cele bune, pana la urmatorul post.

Niciun comentariu: